Boya Badana Hakkında Bilmemiz Gereken Altın Bilgiler.

Boya badana kelimeleri bizim için yeni bir ev ve yeni bir ofis aldığımızda veya bahar temizliklerinde duyduğumuz kavramlar olsa da eğer doğru uygulamalar ile duvarlarımız boya badana olmazsa bizim moralimizi huzurumuzu kötü etkileyecek terimlerdir. Evlerimizin duvarlarını boya badana yapmak kimine zor gelebilir ancak yapılabilir bir uygulamadır. İşin ustası elbette profesyoneldir ancak kendimiz de duvarları boyayabiliriz. Bilinmesi gereken bazı unsurlar vardır.

-Önemli nokta ise duvarları boyamaya başlamadan önce evi ve duvarları hazırlamamız gereklidir. Öncelikle eşyaları odanın ortasına taşımak uygun olacaktır.

-Eşyaların üzerlerini uygun bir kumaş veya naylonla kapatmak gerekir. Duvarlardaki prizler ve tüm sabitler sökülmesi gereken unsurlardır. Yerlerine tekrar takmak üzere bunları sökmek duvarları hazırlamanın temelidir. Boyanamayan radyatör gibi unsurları ise iyice kapatmak gerekir. Son olarak zemin de bir örtü ile kapatılmalıdır. Boya gerektiği gibi hazırlanır. Duvarları boyamak için önce tavandan başlamak gerekir.

-Tavan boyanmayacaksa duvarlardan başlanabilir. Daha sonra eğer boyanacaksa kapı ve pencerelerle boyama işlemine devam edilir. Tavan boyanırken rulo ile şeritler halinde boyamak gerekir. Kenarlardan 10 cm kadar pay bırakılır bu kesimi ise fırça ile boyanır. Ruloya takılacak uzatma sapı işimizi kolay yapmamızı sağlar. Yoksa merdiven kullanarak yapabiliriz. Duvarlar ise tavan kuruduktan sonra boyanır.

-Köşeler fırça ile boyanmalıdır. Diğer kesimler rulo ile devam edilir. Rulo kullanımı çok bastırmadan hafifçe duvara sürülerek olur. Zigzaklar halinde duvara boya sürülür ve şeritler halinde çekilerek boya duvara eşit miktarda yedirilir. Boya 2-3 kat olacak şekilde duvara uygulanmalıdır.

-Duvarlar boyandıktan sonra mutlaka o yer iyice havalandırılmalıdır.

HEMEN ARA