Villa Dekorasyonu

Özel bir zevk ve incelikli bir dekorasyon bilgisi gerektiren villa dekorasyonu sıradan bir evin dekorasyonundan çok farklıdır. Bu nedenle villa dekorasyonu yapılırken oranın bir apartman dairesi ya da sıradan bir ev olmadığına dikkat edilmelidir.
Şehir dışında, bahçeli ve müstakil olan, son derece gösterişli olan villaların dekorasyonu için çok geniş çapta araştırma yapmak veya bu işin uzmanlarından yardım almak gerekir. Peki, villa dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir ve villa dekorasyonunda olması gereken ögeler nelerdir, birlikte inceleyelim:
Villa Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir?
• Villa dekorasyonunun normal bir ev dekorasyonundan farklı olduğu bilinmelidir.
• Villa dekorasyonunda önemli bir yeri olan aynalar mümkün olduğu kara karşılıklı konulmalıdır ve mekanın algısı üzerinde olumlu etki yaratmalıdır.
• Klasik çizgilere ağırlık vermektense daha avangart veya daha doğal, sade, modern çizgilere sahip mobilyalar seçilmeli, canlılık ve enerjik görünüm motifler ve dekoratif objeler, duvar renkleri gibi seçeneklerle yapılmalıdır.
• Villa dekorasyonunda aydınlatmalar önemlidir, mum ve spot lambalarla, lambaderler ile aydınlatacağınız villanız çok şık görünecektir.
• Villa dekorasyonunda bir diğer önemli konu ise zemin de duvarların rengidir. Mekanın geniş olması gibi bir amaç olmayacağı için villaların zemin ve duvar renklerinde koyu renkler seçilmesinde bir sakınca yoktur. Eğer mobilyalarınız ve aksesuarlarınızla uyum içindeyse pekala koyu renk zemin ve duvarlar seçebilirsiniz.

diğer makalemizde Doğru Tadilat Firması Nasıl Seçilir? hakkında bilgi verdik.